VERDIEPT






Paviljoen Mekelpark, TU Delft
gewonnen prijsvraag
in samenwerking met Sandra Schijf van Spandraad

Het Paviljoen
Het paviljoen is gesitueerd in het Mekelpark van de TUwijk tussen de faculteiten Maritieme Techniek en Technische natuurkunde. De faculteiten zijn, net als de andere bouwwerken in de wijk, brutalistische jaren ´60 gebouwen. De ‘menselijke maat ‘, zoals een zitplek, ontbreekt in veel van deze bouwwerken. In het paviljoen ontwerp speelt dit aspect een belangrijke rol.

Het concept.
Het ontwerp is een houten dek. Op dit dek staat een glazen doos met een houten dak. Binnen zit er in het dek een groot vierkante verdiepte gedeelte. In deze verdieping werkt het dek als een tafel.

Ervaring
Het gebouw is te betreden vanaf het dek, onder het dak, tussen de kolommen door naar het entree. Eenmaal binnen, staat men hoog, zodat men de gehele ruimte kan overzien. Vandaar kan men vijf treden omlaag naar het verdiepte gedeelte. Eenmaal plaats genomen aan de tafel bevindt het park zich op ooghoogte en lijkt buiten naar binnen te vloeien en andersom.