SPHINX I





Loft op de bovenste verdieping in de voormalige Sphinx fabriek.
De Sphinx fabriek is een restant van het industriële tijdperk van Maastricht. Ook in de loft is deze rauwe geschiedenis nog goed zichtbaar in de stalen ramen, de haken in het plafond en de nummering op de betonnen kolommen.

Door de introductie van een multifunctionele doos blijft dit rauwe open karakter van de loft behouden. In gesloten stand is dit een strak eiken element die los in de ruimte staat. Door de deuren van de doos te openen transformeert de omliggende ruimte in 2 afgesloten slaapkamers en de woonruimte. Aan de kopse kant van de doos vormt de kastenwand samen met het strak gedetailleerde keukeneiland de keuken. Dit roestvrijstalen eiland houdt samen met het zachte karakter van het eikenhout van de doos en het rauwe beton van de kolommen de ruimte in balans. Bij de entree draait een smalle trap naar het dakterras. De draaiing van de trap is zo vormgegeven dat er voldoende ruimte is voor een extra slaapkamer en een kleine badkamer.

Het eiken volume, het roestvrijstalen eiland en de efficiënte trap maken de loft een functionele ruimte, maar behouden ook het open industriële karakter van de loft.

in samenwerking met / fotografie: Katarina Labathova

SQM2




Ontwerp boxschool te Amsterdam
bar - ring - kleedkamers

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Nam scelerisque elementum eros, vitae vehicula lectus tristique eu. Nulla nec mauris nisi. Nam luctus sodales diam vel suscipit. Aliquam iaculis libero eu pulvinar tincidunt. Nulla eu nisl velit.

in samenwerking met / fotografie: Katarina Labathova





TANKWEG




De Landschapswoning
De eenlaagse woning is gesitueerd in het licht glooiende Achterhoekse landschap. Aan de voorzijde, de noord- en oostzijde, vormt het woonhuis samen met de weg en de bomen een omsloten buitenruimte, de kippenweide. Deze zijde zorgt voor privacy en beschutting. Aan de zuid- en westzijde opent het woonhuis zich in een kromming naar het landschap.

De gevels zijn opgebouwd uit drie banden metselwerk. De middelste band ligt terug, zodat de bovenste band, de dakrand, schaduw biedt en de onderste band voldoende breedte heeft om op te zitten. Deze zitbanden steken het landschap in, zodat de zichtassen versterkt worden en het bouwwerk geleidelijk overgaat in het landschap.

De ruimtes zijn georiënteerd op de zon; in de ochtend komt de zon op in de slaapkamers en de woonkeuken, in de middag bereikt hij de woonkeuken en woonkamer en in de avond draait de zon langs de woonkamer en het terras weg naar de ‘deel’, waar de zon achter de horizon ver-dwijnt. Het overstek van de gevel op het zuiden houdt in de zomer het zonlicht tegen, in de winter komt het licht van de laaghangende zon binnen.

De ruimtes worden gescheiden door een multifunctionele kast. Deze kast is de ruggengraat van het bouwwerk en is zowel een boekenkast, haard, garderobe, meterkast, servicekast, als bureau. De lichtkoepels boven het bureau en de garderobe verlichten de werkplek en de gang. Ook is in de ruggengraat een taatsdeur opgenomen. Deze grote deur kan de woonkamer van de woonkeuken scheiden.

KONINGINNEWEG





Curabitur vitae leo sagittis, interdum enim eu, facilisis purus. Nullam porttitor ac purus nec fermentum. Vestibulum turpis sapien, lacinia nec congue sit amet, consectetur at odio. Mauris eget placerat leo. Phasellus id imperdiet risus. Duis tristique ullamcorper elit, at aliquet velit scelerisque id.

in samenwerking met / fotografie: Katarina Labathova

DALFSEN




Renovatie en uitbouw woonhuis
Donec placerat rhoncus velit, vitae viverra urna lobortis sed. Praesent rhoncus nibh eget molestie faucibus. Fusce commodo leo eget ante imperdiet aliquam. Aliquam era

t volutpat. Aliquam feugiat ipsum et magna imperdiet laoreet. Nunc feugiat faucibus convallis. Duis sit amet purus venenatis, varius est id, cursus massa.

in samenwerking met / fotografie: Katarina Labathova